Skip to main content
T-Kila & Lemon8

T-KILA & LEMON8


FULL SERVICE MICRO AGENCY
WEB DESIGN PRINT MULTIMEDIA


THE WHITE EDITION V2

Website met AnySurfer label

Anysurfer wat is dat eigenlijk?

15% van de bevolking heeft een beperking.
Hoe zorg je ervoor dat je website bruikbaar is voor blinden en slechtzienden, dove mensen of mensen met een andere beperking? Hiervoor bestaat het anysurfer label (vroeger BlindSurfer). Dit is een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

Websites met het label zijn voor iedereen bruikbaar – ook voor slechtzienden, blinden, kleurenblinden, ouderen, mensen met een een auditieve of motorische handicap. Daarnaast houden toegankelijke websites ook rekening met kleinere beeldschermen, zoals die op GSM’s of zakcomputers, en zijn ze bruikbaar in iedere webbrowser.

Wij kunnen je helpen als je een Website met AnySurfer label wil laten bouwen die werkt met screenreaders, switches, screen magnification of speech recognition.

Door een site te ontwikkelen volgens de regels van het AnySurfer label bent u ook zeker dat andersvaliden de makkelijkste beleving van uw website hebben. Hierbij houden we rekening met de juiste semantische structuur, alt-teksten, formulieren, toetsenbordtoegankelijkheid, maar ook de keuze van contrastratio’s en een contrastrijk kleurenpalet. Hier vind je alvast een  een checklist (Quickscan) met alle puntjes mooi opgesomd.

Wist je trouwens dat er een Belgisch en Europees voorstel klaarligt wat anysurfer toegankelijkheid verplicht voor overheidssites en zelfs sommige commerciële sites? Is uw site er klaar voor?

Neem vandaag nog contact met ons op en we spreken graag eens af om te zien wat we voor u kunnen doen!