Skip to main content
T-Kila & Lemon8

T-KILA & LEMON8


FULL SERVICE MICRO AGENCY
WEB DESIGN PRINT MULTIMEDIA


THE WHITE EDITION V2
Hoger scoren in Google


SEO advies: Rankbrain, wat is er veranderd op gebied van SEO?

Het beste SEO-advies? Heel simpel: Focus op je bezoekers!

Vroeger was het makkelijk. Als je de  juiste hoeveelheid zoekwoorden, in de juiste tags, in je webpagina’s gebruikte, dan scoorde je in Google. Intussen is er toch wel wat veranderd. Google is steeds beter geworden in het interpreteren waar we echt naar zoeken. En ook om te indexeren waar een webpagina echt over gaat. Op die manier tracht google een betere match te maken tussen zoekopdrachten en pagina’s.

Dit doet Google bijvoorbeeld door gebruik te maken van het zelflerende algoritme RankBrain. Rankbrain is  gebaseerd op artificiële intelligentie, die zoekopdrachten en webpagina’s probeert te “begrijpen”. Op deze manier probeert Google de resultaten voor een zoekopdracht nog meer te bekijken vanuit een “human-first” perspectief.

Een leuk “neveneffect” is dat iedereen hierbij wint. Het wordt immers moeilijker om SEO rankings snel te beïnvloeden met “trucjes”. Bedrijven met minder eerbare bedoelingen kunnen het systeem hierdoor veel moeilijker bespelen. Sites die wel aandacht besteden aan goede content worden dan weer beloond voor hun inspanningen met betere ranking 🙂

Rankbrain is trouwens de derde meest belangrijke ranking factor voor Google! Dus dit is toch iets om rekening mee te houden!

Ook op zoek naar manieren om uw SEO resultaten te verbeteren?
We hebben heel wat tools ter beschikking om u te helpen bij het optimaliseren van uw site.

Neem even contact met ons op!

Google chrome update en HTTPS/SSL

chrome onveilig
Chrome update geeft voortaan de melding onveilig voor sites zonder HTTPS SSL

Al sinds 2014 geeft Google een betere ranking aan sites die gebruik maken van HTTPS . De reden hiervoor is dat Google een veiliger internet wil stimuleren.
Dit leverde tot voor kort een boost voor je SEO, maar de nieuwe versie van Chrome gaat nu nog een stapje verder.

De laatste update van Chrome (versie 56) duidt sites zonder HTTPS  nu expliciet aan als onveilig door bovenaan een rode balk te tonen.
Dus als u nog geen gebruik maakt van HTTPS is het nu misschien wel tijd geworden.

Contacteer ons als u wil dat we ook uw site voorzien van een HTTPS verbinding met een SSL certificaat.